Mascarpone-pannari

21.08.2019

Pannari on kestosuosikki meidän talossa ja se on niin kätevä tekaista herkkunälkään. Mansikka-aikaan sitä on myös ihan pakko tehdä.

Kehittelin tällaisen mascarponepannarin, joka sopii ja maistuu niin ketoilijalle kuin myös takuulla muillekin. Tuskin kukaan ihan välttämättä sitä valkoista vehnäsoosia haluaa lapata suuhunsa, vai mitä?

Annoksesta tulee 6 palaa. Mikäli haluat uunipellillisen, tee vähintään tupla-annos.

  • 3 luomumunaa
  • 25g voita sulatettuna
  • 125g mascarponea
  • 1rkl luomukuohukermaa
  • 4rkl karppisokeria
  • 1rkl pofiberiä
  • 1tl leivinjauhetta
  • Ripaus hienoa himalajan vuorisuolaa

Tee näin:

1. Sulata voi

2. Lisää voin sekaan mascarpone, suola, karppisokeria, leivinjauhe, kerma

3. Vaahdota munat kuohkeaksi

4. Lisää munavaahto mascarponejuustomassaan ja lopuksi vielä pofiber. Sekoita nopsaan.

5. Kaada taikina n. 30 x 23 kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

6. Paista 200 asteessa (kieroilma) tai 220 asteessa normi uunissa n. 12min kunnes pinta saa kauniin värin.

Anna pannarin hieman jäähtyä ennen leikkaamista.

Tarjoile luomukermavaahdon sekä esim mansikoiden kera.

Resepti löytyy myös sulamosta.

Makrot per pala:

150kcal

14g rasvaa

5g proteiinia

1g hiilareita