Suklaa-vadelmacupcake

21.08.2019

Joskus on vaan pakko saada jotain hyvää ja äkkiä. Vaihdoin vanhasta kuppikakkureseptistä jauhot ja sokerin ketoilijalle sopivaksi sekä suklaan 80%. Kakusta tuli kyllä oikeen mehevää ja herkullista.
Suklainen kakku maistuu lämpimänä niin ei tarvitse odotella jäähtymistäkään.
Ei muuta kuin kakut mikroon.
(PS. Kun kerrot aineiden määrät kolmella, saat uunissa paistettavan version. (Isompi vuoka ja 200 astetta, n. 15min.)

Ohje kahdelle:

  • 1 muna
  • 1 rkl karppisokeria
  • 2 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl kermaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 3 palaa 80% suklaata
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 2 rkl jäisiä vadelmia

1. Sulata voi. Kasta sivellin voihin ja voitele kuppi.

2. Sulata 1 pala suklaata voin sekaan.

3. Sekoita karppisokeri, muna, jauhot, kaakaojauhetta, leivinjauhe, vanilijaa, suola sekä kerma voi-suklaasulaan.

4. Paloittele loput suklaat ja sekoita ne sekä vadelmat taikinaan.

5. Kaada taikina kuppeihin ja paista mikrossa 1-1,5min. (riippuu mikron tehoista)

Nauti esim kermavaahdon kanssa. (Ohje ei sisällä kermavaahdon makroja)

Makrot/annos

228,5 kcal

20g rasva

5g hh

6g proteiini