Jouluiset viinerit
TAIKINA
75 g voita (sulata)
½ dl karppisokeria
½ tl suolaa
1,5 dl kuohukermaa
3 rkl psylliumia (Finax)
3 dl pofiberiä
1,5 rkl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
6 munaa
Voiteluun 1-2 keltuaista.
• Sulata voi
• Lisää sekaan karppisokeri ja suola
• Lisää munat ja kerma.
• Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan.
• Anna turvota 5-10 min
• Ota taikinasta lusikalla kouraan sopivia nokareita ja pyörittele kostein käsin palleroiksi. Painele keskelle laaja tila täytteelle.
• Voitele pullien reunat keltuaisella.
• Lusikoi koloon lusikallinen vaniljakreemiä ja luumihillosilmä.
• Paista 15-20 min 165 asteessa.
• Sirottele halutessasi valmiiden, jäähtyneiden pullien päälle karppisokeritomua
Vaniljakreemi
(riittää 5 pullaan)
2 keltuaista
½ dl kuohukermaa
2 rkl erytritolia
¼ tl aitoa vaniljajauhetta
3 mitallista kollageenia
1tl omenapektiiniä
Erottele keltuaiset valkuaisista kattilaan.
Lisää kerma, erytritoli ja vanilja. Sekoita hyvin.
Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes suostuu ja nosta liedeltä. Älä keitä.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää kollageeni ja omenapektiini hyvin sekoittaen.
Lusikoi täyte pulliin painettuihin kuoppiin.
Halutessasi kruunaa pullat vielä lisäämällä luumuhillosilmä
Luumuhillo
- 1 pss kuivattuja, kivettömiä luumuja
- 3 rkl erytritolia
- 0,5 dl vettä
Mittaa kaikki muuta ainekset kattilaan paitsi omenapektiini. Keitä hilloa 20-30 minuuttia ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Anna jäähtyä.