Jouluiset viinerit

TAIKINA

75 g voita (sulata)
½ dl karppisokeria
½ tl suolaa
1,5 dl kuohukermaa
3 rkl psylliumia (Finax)
3 dl pofiberiä
1,5 rkl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
6 munaa


Voiteluun 1-2 keltuaista.

 
• Sulata voi
• Lisää sekaan karppisokeri ja suola
• Lisää munat ja kerma.
• Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan.
• Anna turvota 5-10 min
• Ota taikinasta lusikalla kouraan sopivia nokareita ja pyörittele kostein käsin palleroiksi. Painele keskelle laaja tila täytteelle.
• Voitele pullien reunat keltuaisella.
• Lusikoi koloon lusikallinen vaniljakreemiä ja luumihillosilmä.
• Paista 15-20 min 165 asteessa.
• Sirottele halutessasi valmiiden, jäähtyneiden pullien päälle karppisokeritomua

Vaniljakreemi 
(riittää 5 pullaan)
2 keltuaista
½ dl kuohukermaa
2 rkl erytritolia
¼ tl aitoa vaniljajauhetta
3 mitallista kollageenia
1tl omenapektiiniä

 
Erottele keltuaiset valkuaisista kattilaan.
Lisää kerma, erytritoli ja vanilja. Sekoita hyvin.
Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes suostuu ja nosta liedeltä. Älä keitä.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää kollageeni ja omenapektiini hyvin sekoittaen.
Lusikoi täyte pulliin painettuihin kuoppiin.
Halutessasi kruunaa pullat vielä lisäämällä luumuhillosilmä

Luumuhillo 

  • 1 pss kuivattuja, kivettömiä luumuja
  • 3 rkl erytritolia
  • 0,5 dl vettä

Mittaa kaikki muuta ainekset kattilaan paitsi omenapektiini. Keitä hilloa 20-30 minuuttia ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Anna jäähtyä. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita