Minttusuklaa-browniet
Nämä ketogeeniseen ruokavalioon sopivat minttusuklaa-brownieleivokset vaativat hieman näpertämistä, mutta tulos on herkullinen! Leivokset ovat todella tuhtia tavaraa, että jo pieni pala riittää viemään suklaahimon. Leivoksissa brownien päällä on kunnon kerros minttusuklaaganachea. Nämä sopivat tarjolle juhliin sekä esimerkiksi sunnuntain päivälliselle jälkkäriksi.
Brownie-pohja
- 20g voita
- 2,5 dl luomu mantelijauhoja esim Feel Vivid
- 1/3 tl puhdistamatonta merisuolaa
- 3/4 dl karppisokeria tai Stevia Sweet Crystalia tomuna
- 3 rkl makeuttamatonta luomu kaakaojauhetta (esim foodien)
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vanilijaa
- 1/2 dl kuohukermaa
- (30g tummaa 85% suklaata
Sulata voi. Hienonna makeutusaine blenderissä ja lisää voin sekaan. Lisää sitten suola sekä kaakaojauhe ja sekoita. Mikäli haluat laittaa taikinaan suklaarouhetta, rouhi suklaapalat. Lisää mantelijauho, sooda ja vanilija (+ suklaarouhe). Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa pieni kantikas vuoka (n. 15 x 20cm) leivinpaperilla ja lusikoi taikina tasaiseksi levyksi.
Ripottele puolet manteli-krokanteista pohjan päälle ja paista 180 asteessa n. 15min. Anna jäähtyä. Voit laittaa vaikka jääkaappiin Ganachen valmistuksen ajaksi.
Manteli-krokantti
- 1/2 pussia mantelirouhetta
- 2 tl ghee-voita tai tavallista voita
- 1 tl makeutusta (stevia/karppisokeri)
Sulata voi pannulla ja lisää makeutus. Lisää mantelirouhe ja paahda kunnes rasva on "kuivahtanut". Varo polttamasta mantelirouhetta. Kaada lautaselle jäähtymään.
Ganache
- 1,5dl kuohukermaa
- 150g tummaa, 85% suklaata
- 1/2-1 dl karppisokeria tomuna
- 1-2 tippaa piparminttuöljyä
Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä pois levyltä. Paloittele suklaa kerman sekaan ja sekoita kunnes seos on tasaista ja palat ovat sulaneet. Seoksen täytyy olla sopivan kiinteää, jotta saat sen levitettyä pohjan päälle siistin näköiseksi. Jos se vielä on löysää ja valuvaa, lisää suklaata pala kerrallaan, mutta tee se nopeasti ettei seos ehdi jäähtyä ja ne sinne sulavat vielä. Sitten lisää makeutusta varovasti, välillä maistaen miltä se omassa suussa maistuu. Lopuksi lisää piparminttuöljy.
Levitä täyte brownien päälle. Pinta saa olla hieman epätasainen ja aaltoileva. Ripottele lopuksi loput mantelikrokantit pinnalle ja laita kylmään. Paloittele vasta kun ganache on jämähtänyt kunnolla.