Hyvanolon vappumunkit

15.3.2020

Moni on toivonut ketomunkkien ohjetta ja tällainen ohje on sitten näistä on hioutunut pikkuhiljaa, useiden testikertojen jälkeen. Taikina ei saa olla liian raskas, jotta ne eivät läsähdä. Niinpä olen näissä käyttänyt jauhoina vain pofiberiä sillä mantelijauho on nyt tässä tapauksessa turhan rasvaista.

Nämä munkit ovat sitten täysin viljattomia, sokerittomia sekä tietenkin myös gluteenittomia. Eikö oo makeeta kun näistäkään ei tarvitte ketoilijan luopua. 

 Annoksesta tulee n. 15 munkkia, riippuen toki minkä kokoisia teet. Minun munkit oli ihan hyvän kokoisia 👌

TAIKINA

  •  100g voita (sulata) 
  • 6 munaa
     dl karppisokeria
  • 1tl suolaa
  • 1,75 dl kuohukermaa
  • 3 rkl psylliumia (Finax)
  • 2,5 dl pofiberiä
  • 0,5 dl kookosjauhoja 
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • Paistamiseen kookosöljyä n.500g,
    Sokeroimiseen karppisokeria
     
    TAIKINAN VALMISTUS
  • Sulata voi
  • Lisää sekaan karppisokeri, kardemumma ja suola.
  • Lisää kerma ja munat
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Anna turvota 5-10 min.

VALMISTUS

TARVITSET: Kookosöljyä paistamiseen n 500g ja karppisokeria 1-2dl, joko kiteinä tai tomuna

  1. Munkit kannattaa pyöritellä öljytyin tai kostein käsin. 
  2. Ota kukkura ruokalusikallinen taikinaa ja pyörittele palloksi. Avaa sormin, varovasti venyttäen taikinaa keskelle reikä. Tai tee nokareista pötköjä ja liitä renkaiksi. Laita leivinpaperille odottamaan paistoa. Tee näin koko taikinalle.
  3. Kuumenna kookosöljy pienehkössä n. 1½ litran kattilassa 180 asteeseen, tässä on hyvänä apuna digitaalinen lämpömittari tai testaa pienellä palalla taikinaa ritiseekö kivasti. Taikina ei saa tummua liian nopeasti tai munkki jää sisältä raa'aksi taas jos rasva on liian kylmää, imee taikina rasvan sisäänsä, Tarkkaile paistolämpötilaa koko paiston ajan.
  4. Paista munkit molemmin puolin kauniin värisiksi. Reikäkauha on oiva väline paistoon. 
  5. Nosta munkit talouspaperin päälle valumaan hetkeksi. Pyörittele munkit karppisokerikiteissä tai -tomussa.
  6. Nauti vaikka heti tuoreeltaan, aivan herkullisia ja pehmeitä.

Ravintosisältö / 100g: Energia 324 kcal, Rasva 32,3g, proteiini 4,9g, Hiilihydraatit 1,2g

Yksi munkki sis: Energiaa 204 kcal, rasvaa 20g, proteiinia 3g, hiilihydraatteja 1g

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita